Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні знайшли винного в тому, що тяжко хворі недоотримують ліки

Четвер, 25 вересня 2014, 22:39

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій не організував належним чином закупівлю ліків, через що невирішеними залишилися проблеми із забезпеченням ліків для хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД, туберкульоз, онкологічні та онкогематичні захворювання тощо.

Про це заявив міністр Кабміну Остап Семерак на зустрічі з громадськими активістами, де обговорювалася проблема закупівель ліків.

Громадські активісти звернули увагу, що досі не в повному обсязі здійснено закупівель ліків відповідно до державних цільових програм.

Зокрема, залишаються проблеми з забезпеченням ліків для хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД, туберкульоз, онкологічні та онкогематичні захворювання, вірусні гепатити, гемофілію, розсіяний склероз та низки інших недуг.

Активісти акцентували, що МОЗ двічі оголошував тендери закупівлі, але ефективна робота Міністерством не була організована, що привело до зриву проведення закупівель ліків за державні кошти.

Семерак у свою чергу поінформував про те, що проблема зволікання з проведенням процедури закупівлі ліків неодноразово розглядалася на засіданні Кабміну. Він також зазначив, що наразі вона знаходиться на особистому контролі прем’єр-міністра.

"Глава Уряду неодноразово надавав відповідні доручення міністру охорони здоров’я з вказівкою терміново забезпечити придбання ліків. Кабінет міністрів прийняв всі необхідні рішення для спрощення процедури проведення закупівель. Тим не менше, міністр Олег Мусій не організував відповідну роботу належним чином", - повідомив Семерак.

В результаті зустрічі була досягнута домовленість про розгляд проблеми забезпечення ліками та проведення тендерних закупівель на терміновому позачерговому засіданні Кабміну.

Під час зустрічі учасники домовилися створити спільну робочу групу з залученням представників громадськості, Мінекономрозвитку та МОЗ, яка напрацює проекти рішень та документи, необхідні для вирішення проблеми закупівлі ліків за державний кошт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: