Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ поновили пропаганду проти України

П'ятниця, 26 вересня 2014, 14:59

ЗМІ Росії поновили жорстку пропаганду проти України.

Про це на брифінгу сказав посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба, передають Українські новини.

Він зазначив, що МЗС розраховувало на те, що досягнуті в Мінську домовленості стосуватимуться всіх сфер конфлікту, підкресливши також, що на короткий строк інформаційна політика Росії була цьому підтвердженням.

"Але цей тренд був дуже коротким. Зараз ми можемо констатувати, що на фоні скорочення кількості бойових дій, інформаційна пропагандистська машина Росії відновила свою роботу й не зменшує обертів", - сказав посол.

При цьому Кулеба зазначив, що такі терміни, як "київська хунта", стали використовуватися в російських засобах масової інформації рідше, але разом з тим зросла кількість інформації, спрямованої на дискредитацію української армії й добровольчих батальйонів.

"Ще один тренд, що нас турбує, - це використання міжнародних інституцій з метою російської пропаганди. Учора на заході в Москві при участі парламентської асамблеї ОБСЄ представники асамблеї, почавши розмову про ОБСЄ, завершили його обговоренням України. Як ви розумієте, розмова була дуже тенденційною", - сказав він.

Кулеба зазначив, що представники парламентської асамблеї не є службовцями або представниками урядів, але міжнародними обранцями (за аналогією з депутатами) і можуть вільно висловлювати свої думки.

"Посол України при ОБСЄ має намір висловити протест для того, щоб ОБСЄ не використовувалася як платформа для дискредитації України", - додав дипломат.

Кулеба також зазначив важливість розходжень між Організацією з безпеки й співробітництва в Європі як організацією, у яку входять члени урядів, і парламентською асамблеєю ОБСЄ, у яку входять депутати.

Як повідомлялося, національна рада з питань телебачення і радіомовлення передала Службі безпеки України список 49 російських журналістів і керівників телеканалів, яким заборонено в'їзд в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування