ОБСЄ підтвердила участь офіцерів РФ у зустрічі з визначення меж буферної зони

П'ятниця, 26 вересня 2014, 16:20

Представники ОБСЄ підтвердили участь російських військових у зустрічі з визначення меж буферної зони на Донбасі.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Спеціальної місії з моніторингу ОБСЄ в Україні

Ми можемо підтвердити, що прийняли запрошення української сторони для спостереження за переговорами українських і російських офіцерів у Соледарі на попередніх переговорах.

Експерти зазначають, що присутні там у відповідності з їхнім мандатом.

"Мета в тому, щоб вислухати всі сторони, оцінити можливий внесок моніторингової місії і бути корисними для ефективного втілення в життя угоди про припинення вогню".

Експерти висловили підтримку мінському протоколу і меморандум, які встановили конкретні кроки, які необхідно зробити в цілях деескалації ситуації в Східній Україні.

"Ми сподіваємося, що будь-яка домовленість на переговорах сприятиме ефективному втіленню режиму припинення вогню і, яка зможе покласти край кровопролиттю і прокласти шлях для нормалізації і стабілізації України", - сказано в заяві.

Як відомо, в п'ятницю керівники українського та російського військових відомств та представники ОБСЄ зустрілися для визначення меж буферної зони на Донбасі.

Головна мета робочої групи центру, яка працює з 8 ранку п’ятниці, – встановлення режиму повного припинення вогню, так званого режиму "Тиші".

Передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на визначені відстані та створення 30-кілометрової зони розмежування, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін.

У свою чергу МЗС Росії заперечило участь російських військових у зустрічі.

Як відомо, про створення 30-кілометрової буферної зони на лінії фронту на Донбасі домовились учасники тристоронньої контактної групи в Мінську 19 вересня.

Українські військові та бойовики мають відвести своє важке озброєння на 15 кілометрів кожні у свій бік від лінії фронту.

На Донбасі офіційно триває перемир'я з 5 вересня, коли у Мінську підписали протокол про припинення вогню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News