РНБО: Російські найманці грабують шахти та намагаються "націоналізувати" майно

Середа, 3 вересня 2014, 13:41

В РНБО заявляють, що росіяни грабують українські шахти та вивозять вугілля.

Про це заявив на брифінгу речник РНБО  Андрій Лисенко.

"У зоні АТО на сході України росіяни почали грабувати шахти і автоколонами вивозити вугілля до Росії", - заявив він.

"Зокрема, на шахті "Антрацит" і "Червоний партизан", а також на сусідніх шахтах бойовики викрали близько 15 тисяч тонн вугілля", - повідомив він.

Крім того, він заявив, що "російські найманці перейшли від мародерства та пограбунків до намагань конфіскувати в мирних мешканців нерухоме майно".

"Зокрема, терористи поширюють серед містян інформацію про початок з 11 вересня націоналізації нерухомого майна мешканців міста, які виїхали за межі Луганської області. Виявляти залишені квартири та приватні будинки будуть спеціально визначені групи шляхом особистого обходу", - повідомив він.

"Такі дії свідчать про намагання представників незаконних збройних формувань повернути до Луганська якомога більше жителів для того, щоби в подальшому примусити їх стати до лав терористичної організації "ЛНР", примусового виконання громадських робіт, а також створення видимості "налагодження мирного життя" в обласному центрі для організації відповідної пропагандистської "картинки" у залучених російських ЗМІ", - наголосив Лисенко.

Він попередив про цю провокацію і попросив з цього приводу звертатися до Міністерства внутрішніх справ України на номери кол-центру МВС:  (044) 254-91-02 та 0-800-50-02-02.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News