ГУМАНІТАРКА ПУТІНА ПОЇДЕ В УКРАЇНУ В СУБОТУ - Кучма

П'ятниця, 5 вересня 2014, 18:35

У суботу, 6 вересня, до східних регіонів України мають надійти перші партії гуманітарного вантажу.

Про це заявив другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма за підсумками переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на сході країни.

"Перший гуманітарний вантаж на Донбас має піти в суботу. А в понеділок фактично буде розроблено більш-менш чіткий план гуманітарних коридорів на майбутнє для всіх, хто хоче надати допомогу Донецьку й Луганську", - заявив він в п'ятницю в Мінську.

У свою чергу посол Росії в Україні Михайло Зурабов повідомив, що "завтра під егідою МКЧХ направляємо перший маршрут у північному напрямку, зараз відбувається його (маршруту) розмінування".

"Другий конвой піде залізничним транспортом і далі по всіх цих коридорах ми зможемо направляти гуманітарну допомогу від усіх донорів, які в цьому зацікавлені", - сказав Зурабов.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В РФ заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, згідно з оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виготовляються патрони для стрілецької зброї.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування