Сторони конфлікту вже обмінялися списками заручників - Кучма

П'ятниця, 5 вересня 2014, 19:16

Сторони конфлікту за підсумками переговорів у Мінську обмінялися списками заручників.

Про це повідомив другий президент України Леонід Кучма.

"Ми обмінялися списками заручників і починаємо процес (обміну) негайно. Далі вже безвихідь. Вирішуймо негайно (питання припинення військових дій). Іншого шляху, окрім миру, не може бути. Годі, навоювалися", - заявив він журналістам.

Окрім того, Кучма зазначив, що конкретною реалізацією мінських домовленостей опікуватиметься робоча група, яку буде створено на понеділок, 8 вересня.

"На понеділок буде створено робочу групу, завдання якої - довести до конкретного розв’язання всі проблеми. А проблем там предостатньо", - заявив він.

Серед цих проблем він назвав політичний блок питань, зокрема питання самоврядування цих регіонів і передачу ними повноважень.

"Це все передбачено нашими документами", - заявив він.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News