Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала ватажка єнакіївських бойовиків ДНР

Неділя, 7 вересня 2014, 17:26

У Бердянську контррозвідкою СБУ затриманий ватажок єнакіївського осередку бойовиків терористичної організації "ДНР" - громадянин України.

Про це повідомили у пресс-центрі СБУ.

За свідченнями місцевих мешканців, у березні 2014 року громадянин "Г" під виглядом громадської організації "Оплот" створив у Єнакієвому злочинне угрупування, члени якого вербували містян до бандформувань та примушували вступати до партії "Народное движение, русское движение города Енакиево".

"У місті "громадський активіст" був відомий своїм кримінальним минулим – відбував покарання за навмисне вбивство, тримав у страху місцевих жителів – ґвалтував та продавав у рабство бойовикам жінок", - зазначили в СБУ.

Встановлено, що правопорушник брав участь у бойових діях на боці терористів поблизу Шахтарська та Єнакієвого, був поранений та під виглядом біженця втік до Бердянська.

"Переховуючись на території Запорізької області, затриманий продовжував працювати на терористів з "ДНР": збирав та передавав бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ, а також точні координати для нанесення російськими військами артилерійських ударів по позиціях сил АТО.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування