Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Жириновського поскаржився на українську версію "Яндекс.Новин"

Понеділок, 8 вересня 2014, 11:28

Перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін направив звернення до компанії "Яндекс" і Роскомнадзору зі скаргою на новини на українській версії пошуковика.

Про це повідомляють російські "Известия".

Невдоволення депутата від ЛДПР викликав той факт, що українська версія "Яндекса" допускає демонстрацію користувачам "статей антиросійської спрямованості", що, на його думку, неприпустимо для сайтів, що належать російській компанії.

Дєньгін виявив у новинному розділі українського "Яндекса" статті і замітки українських ЗМІ, "які масово допускають спотворення інформації і містять прямі випади проти Росії", пишуть "Известия".

За словами депутата, користувачі yandex.ua можуть прочитати на ресурсі і про російську агресію, і про дії російської армії в східній Україні, і інші "нічим не підтверджені дані".

Так, 3 вересня в топ-5 українського "Яндекса" була новина про те, що "російські війська окупували Луганську область". В теж час, російська версія "Яндекса" повідомляла, що "бойовики взяли під контроль південь Луганської області".

Видання зазначило, що в червні цього року середня денна відвідуваність української версії "Яндекса" склала трохи більше 3,8 млн відвідувачів.

"Для мене, чесно кажучи, дивно, що компанія" Яндекс "працює і заробляє в Росії, показує хороші доходи і містить величезний штат співробітників, і проте допускає певні речі", – заявив Дєньгін, натякнувши на "можливі законні наслідки".

У самій компанії зазначили, що вважають себе не російською, а міжнародною компанією, а сервіс "Яндекс.Новини" показує в кожній країні саме ту картину дня, яка формується місцевими ЗМІ.

"У "Яндекс.Новин" нема редакції і, відповідно, редакційної політики і своєї точки зору, сервіс не створює власні матеріали, всю інформацію постачають партнери", – нагадала прес-секретар "Яндекса" Ася Мелкумова.

Вона додала, що звернень від депутатів компанія поки не отримувала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...