Влада Полтавщини пообіцяла прибрати всі пам'ятники Леніну до річниці Голодомору

Вівторок, 14 жовтня 2014, 20:57

На Полтавщині до річниці Голодомору, до 24 листопада, планують демонтувати всі пам'ятники Леніну.

Як повідомили в прес-службі Полтавської облдержадміністрації у вівторок, відповідне розпорядження підписав голова ОДА Віктор Бугайчук.

Зокрема, документ передбачає, що в усіх районах будуть відсторонені наслідки панування тоталітарної ідеології СРСР на території області. Однак, як показує моніторинг, заходи щодо усунення різних пам'ятників організаторам репресій в Україні ухвалюються повільно.

Згідно із відомостями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, на Полтавщині на хвилі Революції Гідності в лютому-березні цього року демонтовано 42 пам'ятника Леніну.

Всього на сьогодні в області з 226 пам'ятників Леніну, які були взяті на облік як пам'ятки культурної спадщини, демонтовано 109, залишилося - 117.

У прес-службі додали, що повністю знесені пам'ятники Леніну в Оржицькому, Полтавському районах та в містах Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород.

Найбільше пам'яток залишилося в районах: Глобинському - 11, Кременчуцькому та Семенівському - по 8, Миргородському, Новосанжарському, Хорольському - по 7. Жоден пам'ятник не демонтований в Козельщинському, Лубенському, Чорнухинському районах і в місті Комсомольську.

В цілому, зі 144 пам'ятників іншим діячам комуністичного режиму демонтовано 46, залишилися - 98.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування