Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: біля наших кордонів знаходиться ворожа держава

Середа, 22 жовтня 2014, 11:03

Більшість європейських країн усвідомили, що той світовий порядок, який встановився після падіння Берлінського муру, завершився.

Про це у інтерв’ю Deutsche Welle заявила євродепутат від Латвії і член делегації Європарламенту зі співпраці з Україною Сандра Калнієте.

"Ми знову бачимо біля своїх кордонів ворожу державу, яка висуває територіальні претензії іншим країнам. Тому нам треба посилити європейську обороноздатність, зміцнити спільну зовнішню політику і зробити нас менш залежними від торгівлі з Росією та поставок російського газу", – сказала вона.

"Крим треба повернути Україні, а її територіальну цілісність необхідно поважати. Ми, звичайно, не такі наївні, аби думати, що, якщо ми відстоюємо ці принципи, то це змусить Росію змінити свою зовнішню політику. Але якщо ми піддамося російському тискові, тоді Росія не зупиниться", – додала вона.

Калнієте також допустила посилення санкцій проти Росії, якщо вона призупинить постачання газу, а також, якщо бойовики на сході України перетнуть умовну демаркаційну лінію, яка була встановлена внаслідок домовленостей про припинення вогню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування