Путін назвав Україну "складносурядним державним утворенням"

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 18:23

Президент Росії Володимир Путін вважає Україну "складносурядним державним утворенням".

Таке визначення він дав на засіданні клубу "Валдай" в Сочіу п'ятницю, прочитавши присутнім цілу "лекцію" про історію України.

"Україна - досить таке складносурядне державне утворення. Але так склалося, і ми виходимо з історичної даності", - заявив Путін.

У той же час президент РФ сказав, що ніколи не піддавав сумніву ту обставину, що Україна є сучасною, повноцінною, суверенною європейською державою.

"Інша справа, що історія формування України в її сьогоднішніх кордонах - це досить складний процес. А ви що, хіба про це не знаєте?", - сказав Путін.

"У 1922 році частина земель Російської федерації, історично званих Новоросією... були передані Україні для того, щоб підняти процентне співвідношення пролетаріату в цій країні".

"А в 1954 році Хрущов чомусь прийняв рішення передати Крим в України, зроблено це було з порушенням навіть радянського закону...", - заявив Путін

"Що стосується Заходу України, то після Другої Світової війни частина території була "прирізана" до України", - заявив президент РФ

При цьому Путін зазначив, що поважає суверенітет України і розраховує на нормалізацію російсько-українських відносин і на їх розвиток.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News