Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко і Яценюк скористалися своїми посадами в "день тиші" - міжнародні спостерігачі

Понеділок, 27 жовтня 2014, 15:16

Президент Петро Порошенко та прем'єр Арсеній Яценюк напередодні виборів зверталися до виборців із закликами обирати "реформаційний парламент", що було недобросовісним кроком.

Про це зазначається в заяві про попередні висновки та результати Міжнародної місії зі спостереження за виборами, передає Інтерфакс-Україна.

У міжнародну місію із спостереження за виборами входять представники ОБСЄ/ Бюро з демократичних ініціатив та прав людини (ОБСЄ/ БДІПЛ), Парламентської Асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ), Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Європейського парламенту (ЄП) та Парламентської Асамблеї НАТО (ПА НАТО).

"Президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр Арсеній Яценюк недобросовісно скористалися своїми посадами, закликавши виборців обрати реформаційний парламент напередодні дня голосування, у "день тиші", - йдеться в заяві.

Часта присутність певних державних, регіональних та місцевих чиновників на масових заходах розглядалося деякими співрозмовниками Місії, як надання незаконних переваг відповідним суперникам.

Водночас, у заяві наголошується, що зловживання адміністративним ресурсом на цих виборах, на відміну від попередніх, не було основною проблемою.

Деякі кандидати, які обіймають керівні або високі адміністративні посади, пішли в офіційну відпустку на період виборчої кампанії, інші продовжували працювати, відзначили спостерігачі.

Місія міжнародних спостерігачів складається з 950 спостерігачів з 43 країн, включаючи близько 750 довгострокових і короткострокових спостерігачів від ОБСЄ / БДІПЛ, 91 парламентарія і співробітників ПА ОБСЄ, 41 від ПАРЄ, 26 від Європейського парламенту (ЄП), та 17 від Парламентської Асамблеї НАТО (ПА НАТО).

Як повідомлялося, європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) оцінила вибори в Україні як прозорі і такі, що відповідають міжнародним стандартам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування