В США при старті вибухнула космічна ракета з українським двигуном

Середа, 29 жовтня 2014, 11:11

Американська ракета-носій "Антарес", яка мала вивести на орбіту космічний корабель Cygnus з вантажем для міжнародної космічної станції, вибухнула відразу після старту з космодрому в штаті Вірджинія.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Аварія ракети-носія транслювалася в прямому ефірі на сайті НАСА. Вона сталася приблизно на 10 секунді після старту під час роботи двигунів першого ступеня. Судячи з кадрів трансляції старту, вибухнув один із двигунів.

Агентство відзначає, що перший ступінь ракети, яка вибухнула, виробляється в Україні, в ній використовуються допрацьовані радянські ракетні двигуни НК-33.

Джерело агентства в російській космічній галузі заявило, що аварія порушила графік забезпечення американського сегмента МКС.

"Cygnus мав доставити на МКС близько 2,5 тонни різних вантажів для американських астронавтів – воду, кисень, продукти, обладнання і пальне. Аварія порушила ці плани", – повідомило джерело.

Воно зазначило, що аварія сильно пошкодила стартовий комплекс і не виключив, що, у зв'язку з цим, американці попросять російську сторону виділити вантажний корабель "Прогрес" для доставки вантажів на свій сегмент.

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайетт виразив на своїй сторінці у Твіттері жаль з приводу аварії, а також впевненість, що після розслідування американо-українське космічне партнерство продовжиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування