Правоохоронці на прохання ЦВК шукають членів донецького окружкому

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 11:47

Правоохоронні органи на прохання ЦВК намагаються встановити місцеперебування членів окружної виборчої комісії №59 з центром у смт Велика Новосілка Донецької області.

Про це журналістам повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко, передають Українські новини.

За словами Хівренка, у четвер окружком самостійно вирішив змінити адресу комісії з Великої Новосілки Донецької області на Київ.

"Члени 59-й ОВК самостійно вирішили перемінити місце дислокації своєї комісії... на Київ. Що природно є незаконним, тому що подібного роду рішення приймає ЦВК на своєму засіданні", - сказав він.

Хівренко пояснив, що станом на п'ятницю, членів окружкому на робочому місці немає.

Тому ЦВК закликала правоохоронні органи встановити їх місцеперебування.

"Членів цього ОВК на робочому місці немає. Установленням їхнього місцеперебування займаються правоохоронні органи. ЦВК про цю ситуацію проінформована, і у свою чергу, проінформувала про неї правоохоронців" - сказав він.

При цьому, за інформацією куратора Донецької області в ЦВК Олександра Шелестова виборча документація окружкому №59 перебуває в цілості".

Водночас, як повідомляє ОПОРА, в четвер о 18:00 окружна виборча комісія №59 прийняла рішення про перенесення місця засідання ОВК до Києва.

Перед цим ЦВК оприлюднила рішення, згідно з яким в ОВК №59 замінено три члени комісії, в тому числі голова. Разом із цим, члени окружкому фактично бойкотують це рішення, відмовляючись проводити засідання, на якому нові члени комісії мають прийняти присягу, після чого вони набудуть своїх повноважень.

"Члени комісії вирішили завершити безперервне засідання у Києві, тому що на них постійно здійснюється психологічний тиск з боку окремих політичних сил. Зокрема, офіційні спостерігачі від одного з кандидатів постійно втручаються у роботу комісії, пропонують свої рішення. Є навіть факти фізичного втручання у роботу членів комісії", — повідомив спостерігач ДОО КВУ та ОПОРИ.

Не дивлячись на прийняте рішення, силовики, які перебували у будівлі окружкому, не дозволяли членам комісії залишати приміщення разом із документацією ОВК.

За його інформацією, члени комісії про рішення щодо перенесення місця засідання повідомили Центральну виборчу комісію, та її представник дав на це дозвіл. "За словами членів ОВК, дозвіл на переїзд дав член ЦВК Микола Гармаш", — уточнив спостерігач.

Станом на 23:30 окружна виборча комісія перебувала у смт Велика Новосілка.

Як відомо, 59-й округ — один з найбільш проблемних в Донецькій області. Спостерігачами зафіксована значна кількість порушень, у тому числі вкидання бюлетенів та маніпуляції з явкою виборців. До роботи окружної комісії неодноразово залучались силовики.

Протистояння в окрузі розгорнулося між кандидатами в народні депутати Сергієм Сажко та Валентином Манько.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News