Умови асоціації під РФ не мінятимуть, але обговорити можуть - Клімкін

Четвер, 9 жовтня 2014, 13:04

Положення Угоди про асоціацію України та ЄС не підлягають зміні, але можуть бути обговорені з Росією.

Про це заявили глава МЗС Павло Клімкін та єврокомісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт, після зустрічі у Брюсселі, передає прес-служба МЗС.

Чиновники обмінялись думками щодо подальших кроків сторін на виконання домовленостей, досягнутих у ході тристоронньої міністерської зустрічі Україна–ЄС–РФ 12 вересня.

Клімкін наголосив, що Україна готова продовжувати "конструктивний тристоронній діалог з метою пошуку шляхів врегулювання проблемних питань щодо імплементації Угоди, зокрема для зняття занепокоєностей російської сторони".

Однак і Клімкін і Де Гухт вкотре підтвердили позицію, що "внесення змін до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на вимогу третьої сторони є неприйнятним".

Також чиновники обговорили план імплементації Угоди та стан підготовки законодавчої пропозиції ЄС стосовно продовження до кінця 2015 року дії режиму торгових преференцій на товари з України.

Як відомо, у середу "друзі Путіна" у Європарламенті" заблокували ухвалення рішення про продовження режиму пільгового митного режиму для товарів з України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...