Затримані більше 200 учасників Маршу Незалежності в Польщі

Вівторок, 11 листопада 2014, 17:57

У Варшаві заарештували близько 220 осіб, які брали участь в альтернативному до "президентського" Марші, присвяченому річниці Незалежності Польщі.

Про це сообщили Radio ZET та Gazeta Wyborcza.

Велика група хуліганів спровокувала сутички із правоохоронцями. Демонстранти кидали в їхній бік пляшки, фаєри, каміння та петарди. Постраждали більше 20 осіб, серед них і поліцейські. 

Поліція застосувала водомети, у тому числі із кольоровою водою, аби швидше впізнати порушників. Окрім того, для розгону груп, що атакували, використали гладкоствольну зброю.

Фото PAP
Фото PAP
Фото PAP
Фото Radio ZET
Фото Radio ZET

Організований осередком націоналістів та ультраправих, марш зібрав кількадесят тисяч осіб, які проводять свою акцію під гаслом "Армія патріотів". Вони пояснюють, що марш є не лише на честь свята Незалежності, а й в знак протесту. "Адже те, що відбувається навколо нас – катастрофа!", - пояснюють активісти, повідомляє "Польське Радіо в Україні".

Акція почалася о 15-й годині за місцевим часом. Організатори маршу анонсували участь у ньому 50 тисяч осіб і зазначали, що оминатимуть ті місця, в яких у минулому році ставалися сутички. Ті, хто брали участь в акції принесли із собою державні прапори, а також символіку футбольних клубів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News