Верховному Суду не подобається люстрація, він звернувся до КС

Понеділок, 17 листопада 2014, 11:43

Верховний суд прийняв рішення звернутися до Конституційного суду щодо конституційності окремих положень закону "Про очищення влади".

Відповідне рішення було прийнято в понеділок пленумом Верховного Суду, передає "Інтерфакс-Україна".

За звернення в КС проголосувало 27 суддів з 43. 15 проголосували проти.

"Звернутися до Конституційного суду України з конституційним поданням щодо відповідності Конституції України (конституційності) п.6 ч.1, п.2 ч.2, п.13 ч.2, а також ч.3 ст.3 закону України від 16 вересня 2014 року "Про очищення влади", - йдеться в постанові Пленуму Верховного Суду України.

Фото Дмитра Гнапа

Рішенням суду обурюються журналісти. Дмитро Гнап пише у своєму Facebook.

"Глава суду Романюк - неформальний лідер фронди. На відміні люстрації наполягають голови київських районних судів, а також глава апеляційного суду Києва, бориспільського і ірпінського районних. Всі, коротше, найбільш корумповані і ті, хто судив за Майдан", - написав він.

Один з творців закону про люстрацію депутат Леонід Ємець також критикує рішення суддів:

"Суддям дали можливість самоочиститися через закон про "Відновлення довіри до судової влади". Вони самостійно і демократично обрали тих же керівників у 90 відстотках випадків", - пише він у своєму Facebook.

"Тоді через закон "Про очищення влади"(люстрацію) їх змусили пройти перевірку на майно і участь в рішеннях проти Майдану і громадянських свобод", - додає депутат.

"На це Веховний суд сьогодні прийняв рішення звернутися до Конституційного суду щоб визнати люстрацію неконституційною (27 суддів за і 15 проти). Судді категорично відмовляються чути українське суспільство", - наголошує Ємець.

За його словами, судова реформа має забезпечити очищення судової влади, забезпечити реальне правосуддя в результатах якого не буде сумніву в нікого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування