Байден натякнув Порошенку, що без реформ не буде грошей

П'ятниця, 21 листопада 2014, 14:34

Віце-президент США Джо Байден закликав президента України Петра Порошенка провести в Україні реформи.

Про це він сказав у Києві під час спільної прес-конференції із Порошенком.

"Доки ви президенте і ваші коллеги вірять у ваші зобов'язання, ви не будете самотні. США будуть з вами. Будуть вашим партнетром і другом", - сказав віце-президент США. 

Він наголосив, що перед владою України стоїть багато завдань. Байден закликав якомога швидше сформувати новий уряд.

"Є дуже багато роботи, яку потрібно зробити в Києві. Це починається зі створення нового уряду. За кілька днів, не за тижні, створіть новий уряд. Це потрібно зробити якомога швидше. Продовжуйте порядок проведення реформ", - сказав він.

Віце-президент США наголосив, що необхідно створити сильніші демократичні інституції, підзвітний уряд та викорінити ту корупцію, що поглинає Україну упродовж довгого періоду часу.

При цьому Байден зазначив, що Порошенко показав у цьому відношенні серйозні намір, а Верховна Рада прийняла закон про боротьбу із корупцією.

"Президент Порошенко та прем’єр Яценюк багато працювали над тим, щоб створити програму реформ із МВФ", - сказав Байден.

"Мушу запевнити, якщо Україна продовжуватиме рухатися цим курсом, то міжнародні партнери будуть допомагати, починаючи зі США. Ми тісно співпрацюємо із міжнародними інституціями, щоб забезпечити те, аби в Україні були фінансові ресурси і необхідна підтримка", - зазначив Байден.

Заява для преси була зроблена із запізненням на півтори години, оскільки затягнулися багатосторонні переговори. Байден спочатку зустрічався тет-а-тет з Порошенком, а багатосторонні переговори за участю делегацій проходили під час ланчу. Два ключових питання, які обговорювалися - це безпека та енергетика.

За словами джерела в керівництві України, США обіцяли сприяння в усіх напрямках. На прохання американської сторони, запитання від журналістів виключили, а обмежилися лише заявами.

Як сказав УП міністр закордонних справ Павло Клімкін, "ми отримали від американської сторони щодо підтримки реформ, є багато домовленостей, про які не прийнято говорити на прес-конференції".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News