Віче на Майдані вимагає від Порошенка звільнити Ярему

Неділя, 30 листопада 2014, 14:22

На Майдані Незалежності у Києві 30 листопада влаштували мирну акцію протесту проти Генпрокурора Віталія Яреми.

Як заявив журналіст, блогер Сергій Іванов, громадськість обурює той факт, що з рахунків екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова та його дружини був знятий арешт.

Серед інших головних претензій до Яреми, які  були названі у ході  акції - невиконання закону про очищення влади та затягування розслідування розстрілів 18-20 лютого 2013 року.

За словами активістів, вони чекають на 2 грудня, коли буде відоме ім’я голови профільного комітету парламенту, щоб громадськість могла надати необхідні документи. Активісти сподіваються, що далі у Верховній Раді буде ініційоване питання про відставку Віталія Яреми.

Також Народне Віче ухвалило звернення до Президента щодо звільнення Генпрокурора Віталія Яреми за "тотальний безкарний розгул бандитизму та корупції в Україні".

"Президенту України П.Порошенко, Голові Верховної Ради В.Гройсману! Ми, громадяни України, активісти Майдану, представники громадських організацій та ініціатив з усієї України, присутні на народному вічі в місті Києві на Майдані 30 листопада 2014 року, звертаємося до вас з вимогою. За бездіяльність, невідповідність компетенції займаної посади, неморальну етику Генерального прокурора України, яка призвела до тотального безкарного розгулу бандитизму та корупції в Україні... <...>та гальмування проведення люстрації в органах прокуратури і судах України, звільнити із займаної посади Генерального прокурора Віталія Ярему", - зачитав резолюцію координатор Координаційної Ради Майдану Андрій Хома.

Як зазначив Сергій Іванов, розміри хабарництва у прокуратурі часів Яреми зросли до небувалих обсягів.

"Кажуть, навіть при Пшонці (генпрокурор 2010-2014 рр.) такого розміру хабарництва не було, як при Яремі. Я спілкуюсь з працівниками прокуратури, бо я до узурпації донецьким кланом також там працював, і чую від хлопців, які там залишалися, що такого обсягу корупції ані при Потебеньку (генпрокурор 1998 -2002рр. - авт.), якщо згадати зовсім вже демонічні фігури, ані при Піскуні (генпрокурор 2002-2003рр. - авт.), а він також бізнесмен, не було", - зауважив Іванов.

Hromadske TV, Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News