Суд зняв арешт з рахунків Арбузова. ГПУ оскаржила

Субота, 29 листопада 2014, 16:26

Генпрокуратура України звернулась до Печерського районного суду м. Києва із повторним клопотаннями про накладання арешту на рахунки та майно екс-глави НБУ Сергія Арбузова та його дружини Ірини Арбузової.

З відповідним клопотанням ГПУ звернулася до суду 24 листопада, повідомляє прес-служба ГПУ.

Клопотання було направлено до суду після того, як 21 листопада слідчим суддею Печерського райсуду Києва під час розгляду клопотання захисників С. Арбузова було прийнято рішення про скасування вищезазначених арештів, яке не підлягає оскарженню. 

Підставою для зняття арешту з рахунків в ухвалі суду вказано те, що Арбузов не був повідомлений про підозри.

Фото з сайту Цензор.НЕТ 

"Цього ж дня (24 листопада) слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва зазначені клопотання були задоволені", - заявили в ГПУ.

Згідно з повідомленням, Головним слідчим управлінням ГПУ рішенню, яке ухвалив слідчий суддя В.В Підпалий про скасування арештів, накладених на рахунки подружжя Арбузовий "надається правова оцінка" щодо його законності. 

Разом з тим видання "Цензор.НЕТ" зазначає з посиланням на джерела, близькі до слідства, що на арештованих рахунках Арбузова могло бути близько 200 мільйонів гривень. 

Як відомо, у травні 2014 року Головним слідчим управлінням ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості щодо привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем колишнім головою НБУ С. Арбузовим, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

20 травня 2014 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва накладено арешт на майно С. Арбузова, підозрюваного у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, а у серпні 2014 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва накладено арешт на майно його дружини - І. Арбузової.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News