Семенченко хоче протиснути свою УВО через коаліційну угоду

Вівторок, 4 листопада 2014, 16:11

Партія "Самопоміч" пропонує передбачити в коаліційній угоді прийняття закону про Українську військову організацію.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок майбутній депутат від цієї партії, комбат "Донбасу" Семен Семенченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Семенченко, який виступив з ідеєю створення УВО ще задовго до виборів, заявив, що "Самопоміч" включила цей пункт в свою пропозицію щодо коаліційної угоди.

"Уже ми ("Самопоміч"- ред.) внесли необхідність прийняття цього закону в нашу пропозицію щодо коаліційної угоди", - сказав він.

Семенченко пояснив, що УВО матиме займатися військово-патріотичним вихованням, ревізією кадрового потенціалу армії, а також забезпечення територіальної оборони.

"Це, перш за все, підготовка людей, щоб вони змогли в необхідний момент дати кадри для добровольчих батальйонів, для нової армії, або які могли б, залишаючись у себе на місцях, допомагати армії в рядах територіальної оборони", - пояснив Семенченко.

Як пишуть "Українські новини", Семенченко пропонує також передбачити можливість купівлі і носіння нарізної зброї для учасників УВО.

"Необхідно вирішувати питання зі зброєю в принципі. Людина, яка має вдома зброю, яка виховується, яка знає культуру поводження зі зброєю, традиції - вона на голову вище підготовлена, ніж ті хлопці, яких зараз забирають в армію, які потім від переляку на блокпостах палять по своїм же", - вважає Семенченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування