Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Горбачов у Німеччині розповів, що від НАТО та ЄС мало зиску

Субота, 8 листопада 2014, 15:08

Європейська безпека може бути лише загальноєвропейською, і жодні спроби вирішити цю проблему через НАТО або оборонну політику ЄС позитивних результатів дати не можуть - більш того, такі спроби контрпродуктивні.

Таку думку висловив колишній президент СРСР Михайло Горбачов, виступаючи на симпозіумі "25 років після падіння Берлінської стіни - нові кризи, нові сумніви, нові стіни", присвяченому пошуку шляхів подолання напруженості у відносинах між Заходом і РФ.

"Я хотів би закликати всіх політиків, особливо тих, хто очолює уряду, уважно поставитися до нещодавнього вступу Володимира Путіна на Валдайській форумі, ... Я виявив у його промові прагнення знайти шляхи зниження напруженості та в перспективі створення нових основ для партнерських відносин", - зазначив Горбачов.

"Потрібно скоріше переходити від полеміки і взаємних звинувачень до пошуку точок дотику, вести справу до поступового демонтажу санкцій, збитки від яких несуть обидві сторони, зняти так звані персональні санкції з політичних діячів і парламентаріїв, аби вони могли приєднатися до пошуку взаємоприйнятного рішення", - підкреслив екс-президент СРСР.

"Одним з напрямків взаємодії може стати допомога Україні у подоланні наслідків братовбивчої війни, відновленні постраждалих районів", - вважає він.

Також Горбачов виділив два напрямки, де діалог між Заходом і РФ "життєво необхідний".

"Це - співпраця у вирішенні глобальних проблем і загальноєвропейська безпека. Як ми переконалися, європейська безпека може бути тільки загальноєвропейською. Ніякі спроби вирішити цю проблему через НАТО або оборонну політику ЄС позитивних результатів дати не можуть. Більш того, вони (ці спроби) контрпродуктивні", - підкреслив Горбачов.

ТАСС

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування