Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада змінила межі 4 районів Донецької області

Четвер, 11 грудня 2014, 14:39

Верховна Рада змінила межі Волноваського, Новоазовського, Тельманівського та Артемівського району Донецької області.

За проект постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Волноваського, Новоазовського та Тельманівського районів Донецької області (№1283) за основу і в цілому проголосували 287 депутатів.

За проект постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Артемівського району Донецької області (№1282) за основу та в цілому проголосували 288 депутатів.

Таким чином, територію Артемівського району збільшено на 17 297 га, а територію Волноваського – на 70 124 га, за рахунок 17 405,7 га з Новоазовського району та 52 718,3 га з Тельманівського району.

Постанови ухвалено для впорядкування адміністративних зв'язків, розірваних у результаті проведення АТО, між окремими населеними пунктами Донецької області, а також аби органи місцевого самоврядування за межами зони АТО могли здійснювати повноваження.

При обговоренні у ВР екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута зазначав, що деякі населені пункти віднесено до інших районів не дуже доцільно.

"У цілому дві постанови 1283 і 1284 мають той же зміст – і це потрібно буде для того, щоб у наступному році ми могли включити їх (райони) у бюджет, але тут не враховано думки громади. Тому що в Чермалику (Тельманівський район) селищна рада проголосувала за приєднання до Володарського району, Володарівський район проголосував за приєднання до Володарівського району – а це не враховано", - сказав Тарута.

"І так само Виноградне й Сопіне перебувають біля Маріуполя, а приєднуємо їх до Волновахи. Тому жителі Виноградного й Сопіного збиралися – вони хочуть приєднатися до Маріуполя,. Потрібно буде доопрацювати до вівторка (постанови) і у вівторок ухвалити. Щодо Артемівського району немає заперечень. Ще потрібно буде зробити одну поправку – "тимчасово", - додав він.

Однак співавтор постанов Ірина Геращенко сказала, що жителям цих районів зараз важливо не до якого району їх приєднають, а щоб їм виплачували зарплати й пенсії.

"Українська правда", "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...