Інтерпол ще думає, чи оголошувати Януковича в розшук

П'ятниця, 12 грудня 2014, 16:39

Генеральний секретаріат Інтерполу досі розглядає матеріали щодо оголошення у міжнародний розшук екс-президента України Віктора Януковича та інших колишніх високопосадовців.

Про це заявив перший заступник керівника Робочого апарату Укрбюро Інтерполу Іван Ожелівський у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Вивчення матеріалів триває, і остаточне рішення ще не прийнято", - сказав Ожелівський.

Він зазначив, що Україна надала Інтерполу повний обсяг документів і доказів, які мають стати основою для оголошення зазначених осіб у міжнародний розшук.

"Надано усі необхідні матеріали, і зараз вони продовжують перебувати на розгляді Офісу з юридичних питань Генерального секретаріату Інтерполу щодо відповідності правилам цієї організації", - заявив посадовець.

Він також додав, що це "тривалий процес" і назвав передчасними заяви окремих політиків про начебто відмову Інтерполу виставити "червоні картки" на Януковича та його соратників.

На запитання про ініціативу народних депутатів України надіслати відповідне звернення до генерального секретаріату Інтерполу Ожелівський відповів: "Вони можуть написати таку заяву, прецеденти були, але щоб зверталися саме парламентарі країни - такого не чув".

Як відомо, генпрокурор Віталій Ярема повідомив, що Інтерпол затягує з оголошенням Януковича в міжнародний розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News