Депутати пропонують заборонити торгівлю з окупованими територіями

Середа, 17 грудня 2014, 10:59

Депутати Єгор Соболєв, Семен Семенченко та Тарас Пастух готують законопроект про заборону торгівлі з окупованими територіями, який також визначатиме процедуру передачі туди гуманітарної допомоги.

Про це повідомили депутати на брифінгу в середу.

"Ми будемо вносити закон про заборону торгівлі з окупованими територіями. І докладемо всіх зусиль, щоб прописати статус тимчасово окупованих територій і щоб жителі, які дійсно потребують допомоги, її отримували", - заявив Семенченко.

Він також запропонував, щоб гуманітарна допомога йшла на окуповані території під прапорами України, а не від бізнесменів.

"Необхідно, щоб гуманітарні конвої йшли під прапором України, а не під прапорами окремих фондів. Крім того, необхідно, щоб до цього був залучений Червоний хрест. Щоб було проведено перепис людей, які потребують допомоги", - сказав він.

"Щоб були встановлені джерела надходження продуктів у торговельні мережі міста Донецька та оподатковані. Крім того необхідно зробити так, щоб були докази, що ця допомога надається, а не що підгодовуються бойовики", - зазначив Семенченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування