В Україні планується ще кілька етапів мобілізації - Турчинов

Середа, 17 грудня 2014, 12:11

В Україні заплановано проведення кількох етапів мобілізації.

Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає Інтерфакс-Україна.

"Нам не обійтися без декількох етапів нової мобілізації... За рахунок мобілізації ми оновимо потужний 100-тисячний резерв", - заявив Турчинов, додавши, що для тих, хто вже воює на сході України буде проведена часткова ротація.

Торкаючись питання строків початку мобілізації та її кількісних параметрів, Турчинов сказав, що коли РНБО прийме відповідне рішення, його подробиці буде оприлюднено.

Говорячи про ротацію, він заявив, що "одне із завдань, яке ми повинні реалізувати - це питання також розглядатиметься на найближчому засіданні РНБО - це питання поетапного звільнення, незважаючи на всі погрози, наших громадян, які були мобілізовані в Збройні сили, Національну гвардію в поточному році".

"Це завдання наступного року. Це буде відбуватися не разово. Пріоритети будуть вироблені так само, як і проходила мобілізація", - сказав Турчинов.

За його словами, Україна не тільки відновить склад Збройних сил, а й отримає за рахунок звільнених від мобілізації військових потужний 100-тисячний резерв Збройних сил, який при необхідності негайно "стане до ладу".

"Незважаючи на економічні проблеми, ми повинні створити найпотужнішу армію Європи. У нас немає іншого виходу", - заявив Турчинов.

"В Україні необхідно створити потужний стотисячний резерв наших Збройних сил. Цей резерв буде закріплений за військовими частинами та в умовах необхідності, в умовах воєнного часу негайно встане в стрій і буде захищати нашу країну", - додав він, підкресливши, що тема резервної армії - це окреме питання, пріоритет РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News