Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Нові депутати вимагають від Яценюка і ВР голосувати бюджет по-європейськи

П'ятниця, 19 грудня 2014, 17:05

Нові депутати закликають уряд та Верховну Раду не розробляти державний бюджет європейської держави за лаштунками та не ухвалювати пакетно.

Про це йдеться у заяві, яку підписали 20 депутатів, які вперше були обрані до ВР від Блоку Петра Порошенка, Самопомочі,  Батьківщини та Свободи.

Депутати вимагають забезпечити якісну роботу над держбюджетом в комітетах,  

дотримуватися процедури, передбаченої регламентом ВР, та забезпечити розгляд проекту закону про Державний бюджет, а також - змін до Бюджетного та Податкового кодексів  у комітетах після першого й другого читання.

Крім того вони вимагають уникнути пакетного голосування.

"Якість державного бюджету може бути забезпечена через конструктивну співпрацю та досягнення публічного компромісу представників Уряду та Коаліції, у тому числі - через ретельний розгляд кожної з поправок та пропозицій від усіх фракцій і груп", - наголошують молоді депутати.

Вони вимагають залучити експертів та представників бізнесу.

"На етапі опрацювання держбюджету важливо залучити фахівців з громадянського суспільства та бізнес-середовища для досягнення максимального суспільного компромісу. Провести публічні слухання щодо держбюджету за участі Коаліції та представників Уряду", - вважають депутати.

"Спільна публічна презентація складного бюджету має послати чіткий сигнал суспільству щодо єдності та відповідальності за складні рішення", - вважають нові депутати.

Вони вважають, що виконавши ці завдання, Уряд та парламент продемонструє нову якість політики, отримає якісний держбюджет, підтриманий всіма ключовими політичними силами та громадянським суспільством, а також збільшить довіру громадян до влади.

Нові депутати наголошують, що разом з колегами та лідерами своїх фракцій братимуть активну участь у процесі формування європейського бюджету.

Звернення підтримали:

Андрій Вадатурський, БПП

Дмитро Добродомов, БПП

Світлана Заліщук, БПП

Оксана Юринець, БПП

Іванна Климпуш-Цинцадзе, БПП

Сергій Лещенко, БПП

Олексій Мушак, БПП

Мустафа Найєм, БПП

Олександр Черненко, БПП

Вікторія Пташник, Самопоміч

Анна Романова, Самопоміч

Олена Сотник, Самопоміч

Вікторія Войціцька, Самопоміч

Сергій Кіраль, Самопоміч

Тарас Пастух, Самопоміч

Альона Шкрум, Батьківщина

Іван Крулько, Батьківщина

Олексій Рябчин, Батьківщина

Сергій Євтушок, Батьківщина

Юрій Левченко, Свобода

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування