Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведєва хочуть штрафувати ЗМІ за "екстремізм" на мільйон рублів

Понеділок, 22 грудня 2014, 12:07

У Росії розглядають урядовий законопроект про введення штрафів для ЗМІ за "виправдання тероризму і екстремізму".

Про це пишуть "Ведомости".

Згідно з поправками до статті "Зловживання свободою масової інформації", за пропаганду і виправдання тероризму та екстремізму ЗМІ доведеться заплатити від 100 тисяч до 1 мільйона рублів.

Як пише видання, "культ насильства" обійдеться дешевше - від 20 тисяч до 200 тисяч рублів.

Посилиться і покарання за масове поширення або зберігання з цією метою матеріалів із списку екстремістських матеріалів: штраф буде підвищений до 100 тисяч - 1 мільйон рублів.

Зараз у РФ є тільки кримінальна відповідальність фізосіб за публічні заклики до екстремістської діяльності: до п'яти років позбавлення волі.

Цей "пробіл" у Медведєва і вирішили заповнити, пояснив заступник міністра зв'язку і масових комунікацій РФ Олексій Волін.

Однак експерти вказують на те, що формулювання того, що буде вважатися закликом до насильства або екстремізму, дуже розмиті.

"Критичне висловлювання про зростання цін в магазині, наприклад, можуть прирівняти до цього. Воно провокує критичні настрої, сприяє подразненню в суспільстві, яке теоретично може призвести до теракту", - вважає член президентської Ради з прав людини Микола Сванідзе.

Як відомо, Верховний суд Росії визнав УНА-УНСО і "Правий сектор" екстремістськими організаціями і заборонив їхню діяльність на території країни.

Також адміністративна відповідальність у РФ передбачена за поширення символіки УПА та інших українських правих сил.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування