Путін хоче обговорити з Лукашенком "гострі питання" та враження від візиту до Києва

Понеділок, 22 грудня 2014, 17:28

Президент Росії Володимир Путін, можливо, проведе окрему зустріч у вівторок з президентом Білорусі Олександром Лукашенком або домовиться про такі переговори.

Як повідомив журналістам помічник глави російської держави Юрій Ушаков, лідери таким чином отримають можливість обговорити найбільш гострі двосторонні проблеми.

"Домовленості про окрему зустріч немає, але під час заходів у вівторок (самітів ОДКБ та Євразійського економічного союзу в Москві) у президентів Росії та Білорусії, безсумнівно, буде можливість обговорити гострі та актуальні теми", - сказав Ушаков.

Він нагадав, що Росія підтримує з Білорусією "постійний щільний контакт на рівні президентів".

"Я не виключаю, що під час завтрашніх розмов президенти домовляться і про окрему зустріч", - сказав представник Кремля, не виключивши, що на таких переговорах Путін і Лукашенко можуть торкнутися теми перекриття Білорусією транзиту електроніки з Калінінграда та інші економічні питання.

"Буде особистий контакт між президентами, і вони можуть завжди відійти у бік, і поговорити, а можуть домовитися про зустріч, але я припускаю, що десь у нас нависає можливість і поза завтрашньою програмою провести зустріч з Лукашенком", - підкреслив Ушаков.

Він не став коментувати позицію Кремля з приводу економічних дій Білорусі щодо РФ.

"Будуть контакти між президентами, я б хотів дочекатися цього, тим паче залишилося тільки кілька годин", - пояснив він.

Представник Кремля додав, що "Лукашенко в неділю був у Києві, і поділиться враженнями з Путіним".

Як відомо, президенти Лукашенко та Порошенко, зокрема, домовилися, що на території Білорусі транслюватимуть "Перший національний" телеканал. 

ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування