Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Житомирщині невідомі паралізували станцію нафтопроводу

Субота, 27 грудня 2014, 14:48

На Житомирщині в ніч на 27 грудня невідомі особи увірвалися до приміщення перегінної станці нафтопроводу  "Плещівка", вимкнули електропостачання та змусили зупинити роботу станції.

Про це повідомили в облуправлінні МВС України.

За даними міліції, після цього невідомі особи покинули приміщення станції. 

"Правоохоронці з’ясували, що понад десятка невідомих осіб, які призупинили роботу станції нафтопроводу, пересувалися на автомобілях. На території Житомирської області було введено в дію план "Перехват", - зазначили в МВС.

Наразі частину осіб, підозрюваних у причетності до вказаного протиправного діяння, вже затримано.

"З’ясувалося, що затримані є жителями Київської області. На даний час міліція разом з прокуратурою вивчають обставини події та з’ясовують її мотиви, а також встановлюють усе коло причетних до неї осіб", - повідомили у МВС.

За результатами проведених заходів буде прийнято рішення про визначення остаточної правової кваліфікації.

Разом з тим за даними "Нафтогазу", невідомі у кількості 25-30 осіб проникли на територію операторної НПС "Плещівка", виламавши вхідні двері, змусили зупинити роботу агрегатів, погрожуючи оператору фізичною розправою та застосовуючи силу. 

"При цьому невідомі посилалися на нібито наявне у  них рішення Господарського суду Рівненської області про відчуження продуктопроводу, що експлуатується  ДП "Прикарпатзахідтранс" (РФ) та передачу його Фонду держмайна", - вказано у повідомленні "Нафтогазу".

"Зупинка агрегатів "Плещівки" на процес транспортування нафти не вплинула, транспортування нафти не припинялося.  О 9:36 27 грудня агрегати запущено в роботу та працюють у штатному режимі", - зазначено у повідомленні. 

Як повідомило Українській правді джерело у керівництві "Нафтогазу", станцію захопили 30 озброєних людей.

"15 осіб було затримані міліцією, і вже на допитах пояснюють, що їх найняв і координував Володимир - помічник народного депутата з Народного Фронту", - повідомило джерело.

"Раніше цей нафтопродуктопровід через постанову Кабміну намагалося забрати у своє управління дочірнє підприємство Міністерства енергетики ДП ПОНП, яке разом з другим дочірнім підприємством Укртранснафтопродукт в останні місяці були замішані у великих рейдерських захопленнях - Одеського НПЗ, Васильківської нафтобази та Херсонського нафтоперевалочного комплексу", - повідомило джерело .

За його інформацією, захоплювали ці об'єкти батальйони "Дніпро" і "Київ", після захоплення нафтопродукти вивозилися в невідомому напрямку і продавалися через компанії, що входять до групи "Фактор". За даними співрозмовника, координує дії цих груп з боку Міненерго директор нафтогазового департаменту Андрій Бойчук.

Також джерело уточнило, що зазначені об'єкти рішеннями судів передавалися двом дочірнім державним компаніям для організації відповідального зберігання нафтопродуктів - "речових доказів, що  проходять по кримінальних справах Курченко".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...