Обстріл будинку Садового розслідують як теракт

Субота, 27 грудня 2014, 17:33

За фактом обстрілу будинку мера Львова Андрія Садового відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 КК України (терористичний акт).

Про це повідомив заступник начальника Львівського міського управління внутрішніх справ Павло Гарасим.

"Справу розслідує СБУ. За моєю інформацією, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (теракт). Як мені повідомили в СБУ, це провадження буде об'єднано з попереднім фактом обстрілу будинку мера Львова у липні поточного року", - повідомив Гарасим.

За його словами, постріл був зроблено з відстані близько 50 метрів від дому з ручного протитанкового гранатомета (РПГ). При цьому модель заступник начальника не уточнив, зазначивши, що це встановить експертиза. Водночас, зауважив П. Гарасим, це може бути РПГ-18 або РПГ-22.

Разом з тим Гарасим відмовився коментувати можливі версії події. 

За словами  представника МВС, поблизу будинку Садового розташований пост Державної служби охорони (ДСО), в приміщенні якого перебували два міліціонери. Вибуховою хвилею цю конструкцію віднесло на півметра, ніхто не постраждав.

Як відомо, 26 грудня у Львові обстріляли будинок міського голови Андрія Садового. За даними МВС, стріляли з гранатомета.  Це вже другий за півроку напад на помешкання Садового: наприкінці липня його будинок також обстріляли з гранатомету. 

Сам Садовий заявив, що жодних прямих погроз у зв'язку із обстрілом свого будинку не отримував. 

"Той, хто стріляв, знав, що нікого в будинку нема. Снаряд пробив стіну наскрізь. Якби цілились та потрапили у вікно руйнування були б значно більші", - зазначив він.

Також Садовий  висловив сумніви щодо того, що обстріл його будинку пов'язаний з діяльністю парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування