Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ пригрозили Обамі постачати російську зброю на Донбас

Неділя, 28 грудня 2014, 12:33

Росія зробить "крок у відповідь", якщо США передадуть Україні всю військову техніку, яка дислокується в Афганістані.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Єдиної Росії" у Держдумі, член парламентського комітету з оборони Франц Клинцевич, пише РБК

За словами депутата, у тому випадку він проситиме президента Володимира Путіна почати постачання російської зброї в самопроголошені "народні республіки" Донбасу.

Клинцевич заявив, що передача Україні американських озброєнь із Афганістану – це "небезпечний крок, який призведе до ескалації насильства на південному сході України".

У випадку, якщо Обама не змінить свого рішення, Клинцевич пообіцяв "використовувати всі свої можливості як депутата останніх чотирьох скликань" і "ініціювати спеціальне звернення Держдуми до президента… ухвалити рішення щодо постачання в Донецьку й Луганську народні республіки російської військової техніки".

"Єдинорос" заявив, що це "крайнє рішення", однак дії США "можуть змусити" російську сторону до такого кроку.

Раніше, у середині грудня, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд говорила про те, що Вашингтон і Київ обговорюють можливість постачання військових транспортних засобів, які звільнилися після завершення місії в Афганістані.

"Про бронетанкову техніку: іде обговорення з урядом України. Як заявив Джозеф Байден, існує можливість надання Україні декількох одиниць бронетехніки, яка виводиться з Афганістану", - цитують Нуланд ЗМІ.

Поточного тижня Клинцевич, який очолює Російську спілку ветеранів Афганістану, заявляв, що буде домагатися перегляду постанови З'їзду народних депутатів СРСР від грудня 1989 року, у якій введення радянських військ в Афганістан у 1979 році було визнано таким, що "заслуговує морального й політичного осуду".

Клинцевич також запропонував створити під егідою ветеранських організацій фонд допомоги російським "добровольцям" на Донбасі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...