Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін обурився, що терористів кличуть "повстанцями" і підтримують з-за бугра

Четвер, 4 грудня 2014, 11:28

Російський президент Володимир Путін обурений спробами назвати бойовиків "повстанцями", і підтримкою сепаратистів з-за бугра по лінії спецслужб і інформаційно у Чечні.

Про це він заявив, зачитуючи своє послання до Федеральних зборів.

"Розмовляти з Росією з позиції сили безглуздо, навіть коли вона стикається із внутрішніми складностями, як це було в 90-тих і на початку 2000-них років", - сказав він.

"Ми добре пам'ятаємо, хто і як у той період практично у відкриту підтримував у нас сепаратизм і навіть прямий терор, називав убивць, у яких були руки по лікоть у крові, не інакше як повстанцями, приймав їх на найвищому рівні", - обурився Путін.

"Зараз ці "повстанці" проявили себе в Чечні. Впевнений, місцеві хлопці, місцеві правоохоронні органи гідно впораються. Саме вони сьогодні працюють по ліквідації чергової вилазки терористів. Підтримаємо їх!" – сказав Путін.

"Але ми пам'ятаємо, як у високих коридорах на високому рівні приймали терористів як борців за волю й демократію. Тоді стало ясно, що чим більше ми відступаємо й виправдовуємося, тим більше опоненти нахабніють і поводяться усе більш цинічно й агресивно", - сказав він.

"Підтримка сепаратизму в Росії з-за бугра і інформаційно, і політично, і фінансово, і по лінії спецслужб була очевидною. І не залишала сумнівів у тому, що нас із задоволенням пустили б по Югославському сценарію розпаду й розчленовування з усіма трагічними наслідками, що випливають звідси, для народів Росії", - сказав він.

Як відомо, у Криму навесні цього року Росія під видом "зелених чоловічків" увела війська, під дулами автоматів провела референдум і анексувала Крим. Росія розгойдувала й розгойдує ситуацію на Донбасі інформаційно пропагандою на телеканалах, підтримує бойовиків фінансово й зброєю. Крім того, на території Донбасу діють російські спецслужби.

У Чечні в цю ніч стався вибух. Уночі озброєні люди на трьох автомобілях напали на пост ДПС, у  перестрілці, що зав'язалася, загинули, за різними даними, від трьох до семи поліцейських.

Після цього озброєні люди укрилися в Будинку друку в центрі міста, де були блоковані силовиками, знищено семеро з них.

Із четверга в центрі Грозного діє режим КТО. Це не завадило главі республіки Кадирову приїхати в Москву, щоб особисто послухати послання Путіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування