Ахметов просив Суркова віддати "ДНР" в руки Захарченка - ЗМІ

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:36

Український олігарх Рінат Ахметов просив соратника президента Росії Владислава Суркова призначити керівником "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це пише з посиланням на свої джерела в адміністрації Володимира Путіна російська "Новая газета".

Як розповіло джерело, за Захарченка Суркова просив найбагатший олігарх України Рінат Ахметов.

"І хоча були інші кандидати (на кшталт Олександра Ходаковського), зупинитися вирішили на непримітному керівникові донецького осередку бійцівської організації "Оплот", - пише видання.

Видання нагадує, що цю організацію створив у Харкові екс-депутат Верховної ради від ПР Олександр Бобков. Серед засновників фігурує також ім'я Сергія Арбузова, який зараз проживає в Москві.

Як зазначило джерело видання, "з початком заворушень на Донбасі фінансування "Оплоту" взяли на себе люди з оточення Ріната Ахметова".

Саме "Оплот" охороняв об'єкти, що належать мільярдерові, і будівлю міськвиконкому Донецька, де сидів дружній Ахметову мер Олександр Лук'янченко.

Як відомо, НГ повідомляла, що Росія остаточно відмовилася від ідеї "незалежності" східних областей України, і Сурков намагається "заштовхнути" їх назад під контроль Києва.

Раніше колишній лідер бойовиків Гиркин заявляв, що Владислав Сурков стоїть за всіма діями бойовиків і приїжджих росіян на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News