Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стрєлков: Усіма діями Бородая керував Сурков

Четвер, 13 листопада 2014, 17:14

За діями бойовиків і приїжджих росіян на Донбасі, принаймні навесні і влітку стоїть Владислав Сурков.

Про це заявив Ігор Гіркин Стрєлков на одному з форумів, коментуючи випади колишнього "прем'єра" бойовиків Олександра Бородая в інтерв'ю Ксенії Собчак.

"Колись я вважав Бородая своїм другом - він тоді був кореспондентом газети "Завтра" - за його спиною були Придністров'я й захист БД (Білий Дім в Москві – ред.) в 1993 році. Ми кілька раз були разом в "гарячих точках" - він і в Чечню до мене в 2001-ому прилітав і навіть брав участь у кількох бойових виходах. Він познайомив мене з М.Леонтьевим і ще багато з ким", - написав Стрєлков.

 Клікніть для збільшення

"Потім Саша створив і очолив піар-фірму, де почав швидко багатіти й обзаводитися високими зв'язками. Ми бачилися усе рідше, хоча приятельські відносини підтримували й надавали один одному різну допомогу. Але його поява в Донецьку в якості прем'єра "убила мене на повал" - Сашко, який жодного дня не проробив до того в жодній з держ.структур, одразу став главою якої-ніякої, а держави", - розповів Стрєлков.

"Загалом, я його розглядав як тимчасову фігуру, та й він не будував ілюзій на цей рахунок. Очікував, що це дозволить йому почати політичну кар'єру в Росії. Ну й діяв відповідно - тобто у своїх інтересах (по факту - в інтересах Суркова, що керував усіма його діями, який навіть до нього влітку на день народження прийшов - "висловив повагу"), - написав Стрєлков.

"Роль свою в моєму видаленні Сашко зіграв, звичайно. Не він один намагався, але, так – мабуть вирішальну. Адже я йому все-таки продовжував (по старій пам'яті) багато в чому довіряти. Результат відомий. Тепер Сашка чекає довга й славна кар'єра платної сурковської підстилки. Ну, що ж, -  заслужив", - підсумував Стрєлков.

На форумі антиквариатов Стрєлков уже давно пише під уже загальновідомим ніком "Котыч" і це є загальновідомим фактом.

Як відомо, Сурков є помічником президента Росії Володимира Путіна. Він курирував питання України ще з виборів 2004 року. З 2013 року, згідно із багатьма джерелами, він відповідав за відносини Росії з Україною.

Стрєлков - офіцер спецназу ГРУ Генштабу Росії. Захоплюється історичними військовими реконструкціями. При цьому брав участь у війнах у Молдові, Сербії. Навесні в Донецькій області очолив терористів, тримав Слов'янськ, відійшов у Донецьк. Називав себе міністром оборони при "прем'єрові" Бородаї, потім Тихо був звільнений.

Джерела повідомляли, що вимогу його звільнити висловлювали у керівництва Росії в обмін на надання військової допомоги. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...