Раду просять дозволити заарештувати Кірєєва і ще двох суддів

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:38

Комітет з питань правосуддя просить Верховну Раду розглянути у четвер питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності трьох суддів.

Про це повідомив на погоджувальній раді голова комітету Руслан Князевич.

За його словами, згідно із поданням Генпрокуратури, підтриманим Верховним судом, арешт пропонується накласти на суддів Родіона Кірєєва (Печерський райсуд), Андрія Рудяка (Миколаївський райсуд) і Миколу Болотіна (Одеський райсуд).

Князевич зазначив, що відповідні подання надійшли до комітету у період із травня по жовтень цього року.

"Тому ми просимо у четвер надати час для розгляду цього питання", - сказав він.

Як відомо, Кірєєв у жовтні 2011 року засудив Юлію Тимошенко до семи років ув’язнення, з яких вона відсиділа два з половиною. Пізніше рішення було визнано неправосудним, а вирок скасовано.

Рудяка у ЗМІ звинувачували у неправомірному звільненні з-під варти "мажора" Олексія Казимирова, підозрюваного у вбивстві 20-літньої студентки Юлії Каланчевої у лютому 2011 року. Також Рудяку закидали звільнення від покарань молодиків, які в січні 2013 року пограбували і до смерті побили 40-річного жителя Миколаєва Олега Шевчука.

Єдина інформація, яку можна знайти у мережі про Болотіна, полягає у звільненні його у 2010 році тодішнім президентом Віктором Януковичем з посади судді Малиновського райсуду Одеси через відкриту проти нього кримінальну справу. Наразі на сайті цього суду його прізвище відсутнє.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...