Вирок Тимошенко: 7 років+1,5 мільярди (ВІДЕО)

Вівторок, 11 жовтня 2011, 14:27

Суддя Родіон Кірєєв виніс найсуворіший вирок Юлії Тимошенко з усіх можливих – 7 років ув’язнення, 3 роки позбавлення перебування на посаді у владі. Плюс відшкодування 1,5 мільярдних збитків "Нафтогазу", а також кілька тисяч витрат на експертизи та видатки суду.

Кірєєв читав вирок з 9 до 13, тобто 4 години. З чотирма перервами. Хоча вже з перших слів стало зрозумілим, що Тимошенко визнають винною.

Суддя рясно стікав потом, поки читав вирок. Тимошенко була бліда і мовчазна. Лише, коли Кірєєв почав читати резолютивну частину, вона зробила заяву і закликала всіх боротися.

Кірєєв не робив у вівторок їй зауважень і навіть не просив встати. Вирок Тимошенко слухала сидячи.

Ось так звучить вирок Тимошенко:

"Обставин, що обтяжують або полегшують вину Тимошенко не встановлено. Беручи до уваги підвищену суспільну небезпечність вчинених Тимошенко Ю.В. злочинів, її особу, відсутність будь-якого каяття у вчиненому злочині, суд не вбачає обставин для більш м'якого покарання ніж передбачено законом.

Суд приходить до висновку, що підсудній слід обрати покарання необхідне і достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів лише у вигляді позбавлення волі у межах мінімальної санкції передбаченої статтею 365 ч. 3 Кримінального кодексу… з позбавленням підсудної права обіймати посади в органах влади, виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в межах санкцій статті  365 ч. 3 Кримінального кодексу.

….

Тимошенко Юлію Володимирівну визнати винною у злочині передбаченому статтею 365 ч. 3 Кримінального кодексу України ,і призначити їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк в 7 років із позбавленням прав обіймати посади в органах державної влади …на строк 3 роки.

Запобіжний захід Тимошенко Ю.В. до обрання вироком законної сили залишити попереднім. Утримувати її у СІЗО… Строк ув'язнення рахувати з 5 серпня 2011 року, врахувавши строк з дня затримання.

Цивільний позов НАК "Нафтогаз" задовольнити. Стягнути з Тимошенко Ю.В. … 1 516 365 234,94 заподіяних збитків.

Стягнути на користь Київського інституту судових експертиз …   4 512 гривень за проведення експертизи".

"Цей вирок – повернення 37 року" , - відповіла на це Тимошенко.

Вона залишила залу суду після того, як із нього вийшов під слабкі вигуки "Ганьба!" Кірєєв.

"До побачення всім", - тихо сказала Тимошенко.

Юлію Тимошенко вивозять з будівлі Печерського суду після оголошення вироку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді