Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вважають, що Україна готується до силового вирішення конфлікту на Донбасі

П'ятниця, 16 січня 2015, 23:56

Постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін вважає, що українська влада готується до силового вирішення конфлікту на сході країни.

Таку думку він висловив у коментарі ТАСС.

"Існує ризик серйозного загострення подій - ми бачимо чимало ознак того, що Київ веде справу до вирішення питання силовим шляхом", - сказав він.

За словами Келіна, про це свідчать дії української влади останніми днями.

"Відбувається ротація військового контингенту, відбувається вже четверта хвиля мобілізації, за якою, як уже обіцяно, послідує п'ята і шоста, ухвалено величезний військовий бюджет", - пояснив він.

У п'ятницю в Мінську зірвався черговий раунд переговорів контактної групи з врегулювання ситуації на Україні, в якому повинні були взяти участь представники Києва, "ДНР", "ЛНР", Росії та ОБСЄ.

Другий президент України Леонід Кучма, який є учасником контатной групи, заявив, що зустріч у Мінську можлива лише за участі Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, що підписали у вересні 2014 року мінські угоди.

"З іншими їхніми представниками (Пушілін і Дейнего) ми вже зустрічалися три рази, але вони не уповноважені ухвалювати жодних рішень", - сказав він.

Незважаючи на цю заяву, на переговори приїхали представники "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушілін і Владислав Дейнего.

Глава бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко відмовився брати участь у зустрічі контактної групи.

"Поки Україна не надасть офіційного представника Києва, я не бачу сенсу їхати туди на чолі республіки, для цього є підлеглі", - сказав він.

Як повідомлялося, на думку Захарченка, ведення бою за всю Донецьку область відповідає мінським угодам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: