Згідно з мінськими домовленостями, аеропорт Донецька належить силам АТО - штаб

Понеділок, 19 січня 2015, 13:03

Донецький аеропорт згідно з мінськими домовленостями має залишатися під контролем сил АТО.

Про це у понеділок на традиційному брифінгу заявив речник АТО Андрій Лисенко.

"У мінському протоколі була фраза про те, що на момент підписання протоколу сили, які зараз займають відповідні позиції залишаються на цих позиціях і це є лінією розмежування", - пояснює Лисенко.

Він зазначив, що на момент підписання протоколу 5 вересня аеропорт Донецька знаходився під контролем українських військових:

"Донецький аеропорт знаходився під контролем українських військовослужбовців і мови про те, що вони мають залишити цей об’єкт не було взагалі. Ми розуміємо, чому російська сторона наполягає на тому, що ми маємо начебто віддати цей аеропорт", - сказав Лисенко.

"Це дійсно непросто стратегічний об’єкт, це один із майданчиків, з якого терористи можуть розпочати свій наступ, але і за вимогою меморандуму після відведення важкого озброєння на 15 кілометрів", - зазначає речник АТО.

"Таким чином, що вони мають відвести своє важке озброєння на 15 км від Донецького аеропорту, а це аж за середину міста Донецьк. Їм вкрай невигідно, щоб півміста залишалось без їхнього важкого озброєння. Тому вони наполягають на тому, щоб ми цей аеропорт віддали".

Як відомо, у 18 січня російський МЗС заявив, що аеропорт Донецька у відповідності з "мінськими домовленостями" має бути переданий під контроль бойовиків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News