"Айдар" не розформовують, просто його керівники не поділили печатку

П'ятниця, 30 січня 2015, 11:02

Батальйон "Айдар" не розформовують, просто його бійців по документах перевели в іншу військову частину.

Про це заявив "Українській правді" головний старшина військової частини 2950 Валентин Лихоліт ("Батя"), який назвав себе також радником заступника міністра оборони.

Комбат "Айдару" Сергій Мельничук заявив, що цього добровольчого батальйону "офіційно більше не існує".

Але Лихоліт заявив: "На передній лінії… ніхто нікого не розформовує. Це у Мельничука в голові розформовується щось".

"Ми просто, оскільки Мельничук не передав мені печатки, змінили вигляд печатки. Раніше ми називалися ВЧ 0624, а тепер ми частина 2950. Ми подарували Мельничуку ці печатки", - сказав Лихоліт.

"Ніхто не розформовується. Наказом ті бійці, які були в частині 0624, перейшли у 2950. І так же називається "Айдар", - наголосив він.

У свою чергу, Міністерство оборони поширило заяву про те, що організаційні зміни, які відбуваються у батальйоні "Айдар", жодним чином не стосуватимуться особового складу підрозділу.

"Для виконання особливо важливих завдань батальйон "Айдар" буде додатково посилено, а військовослужбовці споряджені всім необхідним", - запевнило Міноборони.

"Зміни стосуватимуться лише перереєстрації номерів військової частини та заміни печатки", - наголосили у відомстві.

"Це робиться з метою унеможливлення зловживань із печаткою та документами, які були раніше втрачені і можуть стати інструментом у махінаціях окремих осіб", - підтвердили там.

Напередодні, 29 січня, Юлія Євдокимова, яка називає себе прес-секретарем "Айдару", сказала, що цей добровольчий батальйон збираються розформувати.

У п’ятницю зранку бійці батальйону "Айдар" зібралися під будівлею Міноборони у Києві.

Вони виламали двері до КПП, що веде на територію Міноборони, а коли частина бійців проникла до будівлі КПП, штовханина припинилася – бійці і представники Міноборони вступили в дискусію.

Російські ЗМІ, зокрема, РИА Новости, вже повідомили, що "бійці "Айдару" штурмують прохідну Міноборони України".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування