Путін вирішив озвучити вимогу бойовиків: скласти зброю під Дебальцевим

Четвер, 12 лютого 2015, 11:09

Російський президент Володимир Путін озвучив вимогу бойовиків про те, що нібито оточені українській бійці мають скласти зброю і повідомив, що військові експерти мають визначити, чи дійсно сили АТО в оточенні.

Про це він заявив журналістам після завершення переговорів, оголошуючи їхні підсумки.

"Проблема тут спочатку полягала в тому, що представники "ДНР" та "ЛНР "стверджують, що у відповідь на агресивні дії київської влади вони не тільки стримали атаки армії і силових структур, а й, перейшовши у наступ, оточили значну угруповання від 6 до 8 тисяч осіб ", - заявив Путін.

"І вони, звичайно, виходять з того, що це угруповання складе зброю і припинить опір", - розповів він.

"Ми закликаємо обидві сторони проявляти стриманість і щоб уникнути зайвого непотрібного кровопролиття зробити все, щоб розведення військ і важкої техніки пройшло без зайвого кровопролиття", - сказав він.

"Представники керівництва України вважають, що оточення немає, і тому вони вважають, що все пройде досить спокійно. У мене спочатку були сумніви. Якщо дійсно таке оточення має місце, то, виходячи з нормальної логіки речей, ті, хто в оточенні, будуть робити спроби з нього вирватися, а ті, хто знаходяться зовні, будуть робити спроби організувати коридор для виходу своїх оточених військовослужбовців ", - сказав він.

"Але ми домовилися з президентом Порошенком, що ми дамо доручення нашим військовим експертам, щоб встановити, що ж відбувається в реаліях життя і хоча б спробувати виробити комплекс заходів з верифікації, перевірки та дотриманню з обох сторін ... Ще раз хочу закликати обидві сторони припинити кровопролиття і перейти до реального політичного процесу довгострокового врегулювання ", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування