Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк каже, що вибрали менше з двох зол. І з бойовиками не говоритимуть

П'ятниця, 13 лютого 2015, 13:31

Прем’єр-міністр Арсенія Яценюк вважає, що Росія зволікатиме з поверненням Україні контролю над кордоном, але кращого варіанту за досягнуті домовленості не було.

"Було лише два варіанти – поганий і ще гірший", - заявив він в інтерв’ю CNN, яке цитує урядовий портал

"Сподіваюся, що нинішній варіант збереже життя українських солдатів і врятує життя мирних жителів, які перебувають під постійним обстрілом очолюваних Росією терористів. Навіть одне збережене життя – це вже вагомо", - сказав Яценюк.

Він наголосив, що Росія повинна "відкликати свої війська, важке озброєння, артилерію, роззброїти всі незаконні угруповання".

"Ключове питання – чи ми зможемо відновити контроль над українсько-російським кордоном… Закрити кордон між Україною та Росією – це ключова умова", - наголосив прем’єр-міністр.

Яценюк передбачає, що Росія "затягуватиме цей процес".

"Але наша мета – повернути контроль над Донецьком і Луганськом, відновити українську владу у всіх регіонах, в тому числі й тих, які перебувають під тимчасовим контролем очолюваних Росією терористів", - сказав він.

Яценюк також запевнив, що уряд України "ніколи не розмовлятиме з терористами".

"Мій уряд не піде на жодні поступки, які підривають суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Це наша спільна позиція з президентом Порошенком", - сказав він.

Як відомо, Росія хоче, щоб Київ пішов на прямі контакти з лідерами проросійських бойовиків і сепаратистів на сході України, а також погодився надати особливий статус територіям, які вони контролюють, внісши ще й зміни до Конституції.

12 лютого в Мінську президенти України й Росії за участю президента Франції та канцлера Німеччини узгодили комплекс заходів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а учасники "контактної групи", у тому числі лідери т.зв. "ДНР" і "ЛНР", підписали його.

Деякі експерти, українські та європейські політики вважають, що такі домовленості вигідніші Росії, а для України є визнанням окупації ще й частини Донбасу. Більше того, є сумніви в тому, що підконтрольні Москві бойовики виконають ці домовленості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: