Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Форматування" блогерів відкладається: законопроект відкличуть з ВР

Понеділок, 16 лютого 2015, 12:56

Автор законопроекту №2111 про зміни до закону "Про інформацію"  щодо поширення масової інформації в інтернеті Василь Петьовка відкличе даний документ з розгляду ВР. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Єдиного центру. 

"Якщо юристи, експерти, журналісти вбачають в цьому законопроекті загрозу для свободи слова, значить він не повинен потрапити до сесійної зали і стати законом. Цей документ буде відкликано мною з Верховної Ради", - заявив нардеп. 

При цьому Петьовка зауважив, що не ставив собі за мету "боротися з блогерами". Нардеп наголосив, що законопроект стосувався "фейкових блогерів" і "ботів Кремля".  

Також він висловив сподівання, що "держава у партнерстві з громадськістю  розроблять механізм боротьби з дезінформацією, який не створюватиме ризиків для свободи слова в Україні".

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2111 про "особливості поширення масової інформації в мережі Інтернет". Новацією проекту є введення у законодавство поняття "блогер" - власник сайту/ сторінки сайту в Інтернеті, на яких розміщується масова інформація. 

Документ регламентує розміщення блогерами інформації -  при розміщенні та використанні масової інформації блогер зобов'язаний перевіряти достовірність розміщеної загальнодоступної інформації до її розміщення, не допускається поширення інформації про приватне життя громадян, не допускається поширення завідомо недостовірної інформації під виглядом достовірних повідомлень. Крім того блогерів зобов'яжуть, у разі ухвалення доповнень до закону, оприлюднити свої прізвище та ініціали, адреса для направлення йому юридично значимих повідомлень.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування