Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "ДНР" вішають "справу" на Порошенка, Яценюка і Турчинова

Середа, 18 лютого 2015, 08:55

Керівництво бойовиків із Донецької області заявляє про порушення "кримінальної справи" проти керівництва України за фактом "розв'язання війни в Донбасі".

Як повідомляє сепаратистський ресурс "Донецкое агентство новостей", цю "справу" порушила так звана "Генеральна прокуратура Донецької Народної Республіки".

"Порушити кримінальну справу за фактом планування, підготовки, розв'язання й ведення агресивної війни державними посадовими особами України, за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 423 ч.2 КК ДНР", - цитує ресурс.

У тексті т.зв. "постанови" говориться, що у скоєнні цього "злочину" підозрюються: президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і секретар РНБО Олександр Турчинов.

У ньому сказано, що нібито "будучи незгодними з волевиявленням населення Донбасу про проголошення ДНР і ЛНР, керівництво України організувало вторгнення незаконних бандформувань і каральних батальйонів на його територію".

Сепаратисти додають: "Внаслідок воєнних дій, терористичних актів, артилерійських і мінометних обстрілів Республіки, загальне число постраждалих мирних громадян перевищило 4000 людей. Загинуло понад 1000 громадян, більше 3000 отримали поранення й каліцтва, зруйновано понад 2000 будівель і споруд, а також об'єктів життєзабезпечення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування