У Харкові в неділю мало відбутися кілька терактів - СБУ

Неділя, 22 лютого 2015, 13:52

Служба безпеки України затримала підозрюваних у причетності до підготовки та здійснення вибуху у Харкові.

Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"СБУ затримала осіб, які можуть бути причетними до підготовки та скоєння злочинів терористичної спрямованості у Харкові, в т.ч. вибуху, в результаті якого загинуло 2 і поранено 8 громадян", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Пізніше Лубківський додав, що у Харкові 22 лютого готувалася низка терористичних актів.

Зокрема, за його словами, вдалося упередити терористичний акт, за якими стоїть терористична організація "Харківські партизани".

"Схоплено під час спроби здійснити злочин чотирьох осіб, які готували обстріл з реактивного піхотного вогнемету "Шміль" клубу, де часто збираються воїни АТО і волонтери, а також одного з торгівельних центів міста. Планувалися й інші диверсійні та терористичні заходи", - заявив Лубківський.

"Вилучений "Шміль" російського виробництва. За свідченнями затриманих, він був отриманий ватажком групи в Бєлгороді (Російська Федерація)", - додав він.

Водночас у ГПУ повідомили, що прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за статтею 258 КК України - терористичний акт.

Слідство згідно підслідності доручено Службі безпеки України.

Генпрокурор Віктор Шокін у терміновому порядку направив до Харкова свого заступника Володимира Гузиря. 

Як відомо, прокуратура Харківської області повідомляє про трьох загиблих та близько 10 поранених внаслідок вибуху під час мирної ходи в пам'ять про загиблих героїв "Небесної сотні" та учасників АТО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування