Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція Києва перейшла на посилений режим після теракту в Харкові

Понеділок, 23 лютого 2015, 13:42

Міліція посилила заходи з охорони громадського порядку у Києві у зв'язку з терактом у Харкові.

Про це заявив начальник ГУ МВС України у Києві Олександр Терещук у коментарі "Укрінформу".

"У столиці введено посилений режим несення служби, для забезпечення спокою громадян та відвернення терористичних загроз на вулиці щодня виходять удвічі більше правоохоронців, ніж зазвичай", - сказав Терещук.

Він також уточнив, що щодня на охорону громадського порядку працюють нещодавно створені для протидії терористичним проявам спеціальні бронебійні групи.

"Вони (групи) діють постійно, а не лише під час масових заходів. У звичайні дні до них входить по 10 висококласних фахівців, які брали участь в АТО і готові застосувати зброю у разі необхідності", - заявив Терещук, додавши, що означені загони діють лише за його вказівкою.

Начальник міліцейського управління також вказав, що міліція з особливою увагою стежить за правопорядком під час масових зібрань.

"Останні три дні у Києві проводилися масові заходи, серед учасників яких були діти, люди похилого віку. У таких випадках ми збільшуємо кількість особового складу, зокрема, вибухотехніків та кінологів, щоб своєчасно виявити небезпечні предмети, якщо хтось, не дай Боже, спробує їх пронести", - поінформував керівник столичної міліції.

У зв'язку з цим він звернувся до громадських організацій з проханням утриматися від проведення велелюдних акцій з огляду на складну ситуацію в країні.

"Хотів би висловити таке побажання - менше проводити масових заходів, не наражати на можливу небезпеку людей. Ми ж зі свого боку могли б більше особового складу залучати для охорони громадського порядку на всій території столиці, у тому числі у великих спальних районах", - наголосив Терещук.

Водночас посадовець подякував тим киянам, які своєчасно інформують міліцію про виявлення підозрілих предметів.

"Буквально зараз зателефонував чоловік з повідомленням, що у нього викликає підозру великий чорний автомобіль, припаркований біля станції метро "Святошин". Наразі наші працівники перевіряють цей сигнал. Дуже добре, що у нас є такі пильні люди", - заявив Терещук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування