Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Самопомочі" заявили, що не готові голосувати за бюджет

Понеділок, 23 лютого 2015, 14:20

Фракція Об'єднання "Самопоміч" не зможе голосувати за зміни до бюджету, якщо не отримає деталізації щодо формування цін на газ та тепло.

Про це заявив голова фракції Олег Березюк.

За його словами, наданий урядом проект змін до бюджету не містить детальних розрахунків та обґрунтування щодо основних сум витрат, які "прив'язані до ціни на газ". 

На його думку, без цього виділення 10,7 млрд грн на компенсацію збитків від постачання газу в зоні АТО та 12,5 млрд грн на житлові субсидії населенню буде здійснено наосліп.

Також у "Самопомочі" висловили зауваження до  проекту змін до бюджету-2015. Зокрема, у дохідній частині бюджету не враховано 4 млрд грн від продажу 3G-ліцензій.

"Загалом сума, яку має отримати держава від їх продажу, становить 10,1 млрд грн, проте в проекті змін до бюджету враховано лише 6 млрд", - заявили у фракції. 

В об'єднанні "Самопоміч" також звернули увагу на необхідність стягнення боргів з олігархічних монополій, які використовують енергію і газ, але не платять за них: орієнтовна сума заборгованості, за підрахунками парламентарів, становить близько 2 млрд грн.

"Самопоміч" також пропонує ухвалити ряд змін до податкового законодавства, зокрема до Податкового кодексу щодо нарахування податку на дорогі автомобілі - депутати пропонують прив'язувати податок не лише до об'єму двигуна, але й до вартості автівки.

"За межами оподаткування залишилися такі авто, як BMW X5, Mercedes-Benz ML, натомість його мають платити власники фермерського пікапа Toyota Hilux або Ssang Yong Rexton", - нагадали у фракції. 

Крім того фракція наполягає на вдосконалені правил нарахування Єдиного соціального внеску та використати 300 млн грн, заощаджені на реорганізації Міносвіти, на підтримку інженерно-технічної освіти.

Як відомо, Кабінет міністрів просить Верховну Раду затвердити зміни до державного бюджету 2015 року.

Чергове засідання парламенту було заплановано на 3 березня, тому прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що буде проводити консультації з керівниками фракцій та спікером парламенту для того, щоб зібрати позачергове засідання.

Голова ВР Володимир Гройсман заявив, що позачергове засідання ВР орієнтовно відбудеться 26 лютого, на ньому буде розглянуто законопроект про зміни до державного бюджету на 2015 рік.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування