Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримали двох екс-"беркутівців" у справі про Євромайдан – Аваков

Понеділок, 23 лютого 2015, 18:31

Правоохоронці затримали двох бійців колишнього спецпідрозділу "Беркут" в рамках розслідування розстрілу учасників Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Під час реалізації оперативної інформації, слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх співробітників екс-"Беркута", в рамках яких вилучено речові докази, які безпосередньо мають відношення за фактом пред'явленої підозри у вчиненні злочину", - написав він на Facebook.

"Найближчими годинами буде оголошено про обгрунтовану підозру ще 18 екс-беркутівцям, які переховуються, але будуть оголошені в розшук", - додав Аваков.

"Обидва затриманих, як і 18 розшукуваних - були бійцями так званої "чорної роти Беркута", які 20 лютого 2014 року отримали злочинний наказ від міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдану і стріляли в людей", - заявив міністр.

"Слідство по крупицях відновлює картину цього трагічного дня", - додав він.

"Так, істину встановити не просто, і багато з них переховуються - але, так буде не завжди - відплата буде невідворотною - крок за кроком - але покарані будуть усі: від Януковича - Захарченка до того, хто "виконував" наказ і жорстоко натискав на гашетку по мирних людях", - сказав Аваков.

Водночас у прес-службі Генпрокуратури повідомили, що встановлено імена всіх бійців "Беркута", які брали участь у розстрілах на Майдані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування