"Молоді депутати" створили в Раді об'єднання "Єврооптимісти"

Вівторок, 3 лютого 2015, 13:48

У Верховній Раді зареєстрували міжфракційне об'єднання "Єврооптимісти", у яке увійшли колишні журналісти, активісти та інші "молоді політики".

Про це учасники об'єднання повідомили на брифінгу в парламенті.

Депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв заявив: "У цьому парламенті нарешті з’явилися люди, які свої повноваження хочуть використовувати не для заробляння, а щоби ми реально побудували нормальну державу. І так сталося, що ці люди, слава Богу, є в усіх фракціях".

"Ми об’єднуємося при розробці рішень, при відстоюванні рішень, при блокуванні рішень. Фактично, ми вже є однодумцями. Тому ми вирішили формалізувати наші стосунки і стати об’єднанням "Єврооптимісти" і допомагати іншим єврооптимістам у країні збільшувати оптимізм через реальні досягнення", - сказав він.

Депутат від президентської партії Мустафа Найєм назвав співкоординаторів об’єднання: "Вони обиралися сьогодні. Це Іванна Климпуш-Цинцадзе з "Блоку Петра Порошенка", Наталя Кацер-Бучковська ("Народний фронт"), Вікторія Пташник ("Самопоміч") і Олексій Рябчин із "Батьківщини".

За словами Найема, співкоординатори будуть змінюватися кожні півроку, "у лютому і вересні".

Депутат від БППС Світлана Заліщук зазначила: "До міжфракційного об’єднання долучилися представники чотирьох фракцій і також, на сьогоднішній день, один позафракційний – віце-спікерка Оксана Сироїд. Водночас, до п’ятниці наш список є відкритим і ми плануємо залучити ще більшу кількість депутатів… У п’ятницю ми оголосимо повніший список".

Найєм, у свою чергу, зазначив: "Він (список) завжди відкритий".

Раніше депутат Найем написав про створення такого міжфракційного об'єднання у Facebook.

Він відзначив, що учасники об'єднання вже три місяці працюють, як одна команда, і вимагають "зміни правил".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування