Путін проситиме Меркель і Олланда ввести на Донбас миротворців ООН?

Четвер, 5 лютого 2015, 15:50

Росія має намір у п'ятницю на зустрічі глав Росії, Франції та Німеччини підняти питання про відправку на схід України миротворців ООН.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає Интерфакс.

"Я думаю, що і в це питання буде внесено ясність", - сказав він на брифінгу в четвер, відповідаючи на відповідне питання. Лукашевич зазначив, що подібні плани "обговорюються на експертному рівні".

Він закликав дочекатися підсумків зустрічі лідерів Росії, Франції та Німеччини і подивитися, чим вона завершиться.

Представник МЗС також зазначив, що в Москві стурбовані ратифікацією Верховною Радою України угоди з Литвою і Польщею про створення спільної миротворчої бригади.

"Це рішення викликає неоднозначну реакцію, скоріше, я б сказав, занепокоєння", - сказав він.

У свою чергу один з лідерів бойовиків "ДНР" Денис Пушилін заявив, що вони готові розглянути питання про введення миротворців ООН на Донбас після припинення вогню.

"Після того, як обстріли міст зупиняться, для повноцінної підтримки миру і непоновлення конфлікту допускається введення миротворців по лінії зіткнення. Ми не виключаємо такого результату розвитку подій, але спочатку, і це першочергово, потрібно домогтися припинення вогню", - сказав Пушилін.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в інтерв'ю El Pais у ніч із 3 на 4 лютого заявив, що підстав для введення миротворчого контингенту в Україну немає, але країна потребує оборонної зброї й різних засобів для військових.

25 вересня 2014 року Порошенко виступив категорично проти введення миротворців на територію України.

"На території України жодних миротворчих контингентів не буде. Крапка", - заявив Порошенко під час прес-конференції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...